Bør man snakke om sin ekspartner på en date?

Lad os være ærlige – det er svært at tage på den første date uden at nævne sin ekspartner, specielt hvis du er fraskilt. Det er normalt, at emnet ekspartnere er på dagsordenen, men det betyder ikke, at hverken du eller din date behøver at dvæle ved det. Emnet kan naturligvis nævnes, men det betyder bestemt ikke, at det skal være hovedemnet for konversationen gennem forret, hovedret og dessert!

Ekspartnere må nødvendigvis poppe op, når du sidder og får en drink med en ny person, og I begge begynder at åbne op omkring jeres liv. I diskuterer hvad I laver, hvor I bor, jeres børn …. og åh, ja – jeres ekspartnere. Det er alt sammen meget fint, men lad være med at begå den fejl at dele alt for meget information om din tidligere partner. At være for åben om dit tidligere ægteskab eller længerevarende forhold vil som regel ende i en katastrofal date. Det kan føles som en god idé på det tidspunkt, men ingen ønsker at høre i detaljer om en andens gamle forhold første gang man mødes. Ingen ønsker at høre om, hvordan han eller hun fik dig til at føle dig, efter vedkommende stak af med din bedste ven. Ingen ønsker at høre om deres skrækkelige vaner eller deres nærighed …. en date skal være let og munter, ikke tungsindig eller en terapi session! Hos Next Love har vi forsket indgående i emnet, og vi er overbeviste om, at det at tale meget om ekspartnere på en date i de første stadier i et forhold skal begrænses så meget som muligt og aldrig for meget i detaljer.

Der er en tid og et sted

Vi siger ikke, at man aldrig må tale om sin ekspartner på en date, for hvordan kan man være ærlig overfor en ny person, hvis man tilbageholder informationer fra dem? Det kan man ikke, men det betyder ikke, at du skal udgyde dit hjerte til en ny på date nummer ét eller date nummer to, tre eller fire osv. Dating handler om at nyde hinandens selskab, og ikke om terapi. Du er nødt til at finde den rette balance mellem, hvad du afslører, og hvad du tilbageholder til senere. Vi foreslår heller ikke, at du har hemmeligheder for din eventuelle nye partner, men hvad vi siger er, at der er en tid og et sted for alt. En romantisk middag for to skal være netop det, vidunderlig romantisk, med let, flydende konversation, masser af flirt, latter og bestemt ingen analyser af tidligere forhold!

snakke om sin ekspartner på en date

Du finder det rette tidspunkt

Hvis du afslører for meget information om dit tidligere forhold fører det til flere og flere spørgsmål. Svarene på disse spørgsmål kan være ubekvemme eller føre til misfortolkning; dette kan dræbe et eventuelt nyt forhold. Så vælg tidspunktet med omhu, hvor du diskuterer dele af dit tidligere forhold. Lad os se på det på den her måde. Hvis du er i en bar, og nogen køber en drink til dig, betyder det ikke, at de vil høre hele din livshistorie inklusiv din skilsmisse. Vi er sikre på, at hvis du er den fyr, der køber drinken til damen, vil du ikke høre den – det er jo kun en drink; du er i byen for at have lidt sjov og måske møde én! Men hvis den drink fører til en ny date, og I har det så sjovt, at det fører til en tredje og fjerde etc. kommer I nødvendigvis til at tale om tidligere forhold. Det betyder stadig ikke, at du behøver at gå ned i detaljer eller dele for meget. Du kan holde det på det plan du ønsker, indtil du føler at du skal dele mere, og som det som regel er tilfældet, vil du vide hvornår tiden er rigtig. Den tid kommer, når din date begynder at blive en mere fast partner.

Så når du dater efter en skilsmisse, så husk at have masser af sjov og nyd at lære én at kende. Hvis du bliver spurgt om din eks-mand eller eks-kone, så besvar spørgsmålet uden at udbrede dig for meget og spørg ikke din date om deres ekspartner, hvis du kan undgå det. Faren er, at hvis du starter med at dvæle for meget ved emnet, vil det hurtigt blive til et hjerteskærende møde, som næsten helt sikkert vil skræmme din date væk. Hvis du gerne ville på en date mere, kommer du det sandsynligvis ikke. Hold det let, hold det sjovt og få dig nogle nye minder.