Første nytår uden børn? Sådan holder du nytår efter en skilsmisse

Uanset, hvordan du vender og drejer det, er det meget stressende at gå igennem en skilsmisse. Nogle gange føles det helt forfærdeligt, og især hvis der er børn involveret. Nytår kan være en svær tid at komme igennem. Lad Next Love give dig lidt råd med på vejen. Først og fremmest skal du huske på, at du ikke er alene om at have det sådan. 50 % af alle ægteskaber ender i skilsmisse, og der er derfor millioner af mennesker, ligesom dig, der skal gå igennem nytåret uden deres børn. Ser du på det fra den vinkel, hjælper det – også selvom det ikke løser din situation. Det er trods alt rart at vide, at du ikke er den eneste person, der oplever en knugen i maven, når du tænker på nytår.

Hold en ekstra nytårsaften!

Hvis du ikke kan klare tanken om, at ungerne fejrer nytår, uden at du selv er tilstede, kan du i stedet holde “før-nytårsaften”. På den måde kan du skabe lidt nytårsaften-stemning sammen med dine børn. Eller du kan i hvert fald nyde lidt festlige højdepunkter sammen med dine unger. Hold nytårsaften som du normalt ville holde den, og inviter nogle gode venner over. Tilbered en dejlig nytårsmiddag, sæt jer til bords ved et flot dækket bord med masser af nytårspynt, og skål i champagne, når klokken slår tolv. Når du har nydt en før-nytårsaften med dine børn, kan du bedre nyde selve nytårsaften, fordi du allerede har haft kvalitetstid med dem.
nytår singel

Tag væk hjemmefra!

Nogle mennesker formår at få det bedste ud af deres situation. Du kan fx planlægge en ferie – besøge nogle, du aldrig har besøgt før eller tag ud med en singleven eller en anden fraskilt og se nogle af de dele af verden, som du aldrig har set før. Har du nogensinde holdt nytår under sydens sol? Rejs et eksotisk sted hen, hvis ellers pengene er til det og tilbring nytåret ved swimmingpoolen med en farverig drink. Dermed lover vi, at nytår uden børnene bliver nemmere at komme igennem!

Find venner i samme situation

Hvis budgettet ikke lige er til det, og du har venner, der er i samme situation, kan du bruge tiden på at se noget mere til dem og tilbringe noget kvalitetstid sammen med dem. Som ordsproget siger må man nogle gange hugge en hæl og klippe en tå. Så hvis du føler dig lidt modløs ved udsigten til at holde nytår uden dine børn – så tilbring tid med andre i samme situation og hold jeres egen nytår. Det vigtigste er, at du ikke er alene. Gå ud og spis en god nytårsmiddag, få gang i nogle sjove spil/selskabslege og nyd en dag afsat til masser af mad, drikkelse og festivitas!

Planlæg i forvejen

Hvad der også er vigtigt er at planlægge forud i tiden. Hvis du ikke har dine børn nytårsaften, så vær sikker på, at det ikke er noget, du får vished om ugen før. I har måske rotation, så I skiftes til at have børnene hvert andet år. Hvis du ikke ved, at du i dette år ikke skal have børnene, skal du ikke vente til sidste øjeblik med at lave planer. Det vil bare gøre dig nervøs! Hvis dine børn er gamle nok, kan du tale med dem om det. Aftal med din ekspartner, at du på selve dagen vil have kontakt med børnene, uanset om det så er et telefonopkald, via Facetime eller Skype. Det er vigtigt for dine børn at vide, at du tænker på dem og omvendt. Afsæt tid til det i kalenderen, så der ikke dukker misforståelser op.

Husk de positive sider

Der er også fordele ved at holde nytår uden børnene. For eksempel er der intet rod dagen derpå! Du kan sove lige så længe, du vil, du får fjernsynet for dig selv, og du kan tage et langt varmt karbad med tændte stearinlys og god musik. Du kan pleje eventuelle tømmermænd, ligge på sofaen resten af dagen, og glemme alt om huslige pligter. Husk, at nytårsaften ofte handler om en lang to-do liste, indkøb og oprydning. Nytårsaften kan du fejre præcis som du vil, og du kan bruge nytårsdag som en dag, der er kun for dig. En dag, hvor du forkæler dig selv fuldstændigt. Med masser af luksus, og med at tage det helt roligt og slappe godt af. Du kan gøre lige, hvad du vil, og præcis, når du vil! Hvis du er single, kan du endda bruge tiden på at være online på Next Love og finde en, som du gerne vil holde næste års nytår sammen med? Forhåbentligt varer traditionen ved i mange år derefter…