8 tips, hvis din partner skal flytte til udlandet for at være sammen med dig

Selvom det lyder som slutningen på en Hollywood film, kan realiteterne ved at flytte til et andet land på grund af kærlighed være en del sværere, især hvis det betyder at vænne sig til et nyt sprog, en ny kultur og by. Er det på nogle måder muligt at gøre overgangen lettere for din partner? Hvis det er dig, der flytter, hvordan kan du så sikre dig, at forandringen ikke betyder enden på jeres parforhold?

Kærlighed synes at være grund nok, indtil du befinder dig flere tusind kilometre væk hjemmefra, langt fra familie, venner og alt, hvad du kender. Det er en kolossal forandring, og hvordan du håndterer forandringen, kan få jeres parforhold til at lykkes eller til at gå i stykker, så vær forberedt på det gode, det dårlige og det skræmmende.

Her er et par få ting, som du kan gøre for at sikre dig, at romancen består prøven i forhold til både tid og afstand.

Lav en liste

Du tænker sikkert, at alting falder på plads, når du ankommer til det nye sted, og det er en sød tankegang. En naiv, men sød tankegang. Uanset hvor stor en optimist du er, foreslår vi, at du laver et par lister, før du tager afsted. Skriv alt det ned, der skræmmer dig, og som du bekymrer dig om. List alle de konkrete ting, du har brug for i dit nye hjem, så det ikke bliver for overvældende, og list endda de ting, som du kommer til at savne. Hvis det er dig, der foretager springet, kan du lade din partner vide, hvad de kan gøre for at gøre tingene en smule lettere for dig, og lad dem støtte dig. Hvis det er din partner, der bliver lukket ind i dine vante omgivelser, kan du lytte til din partner og være så empatisk som muligt.

Brug teknologi

Nutidens teknologi er fantastisk, og så er det ligegyldigt, hvor du er i verdenen – du er kun et Skype-opkald væk fra dem, du holder af. Lav et skema, hvor du oplister datoer og tidspunkter, hvor I kan chatte – og hold jer til det. Hvis det er nødvendigt, kan du købe en IP-telefon, tilmelde dig Google Talk eller Skype, og hvis du er rigtig dedikeret, kan du oprette en Facebookside. Der er ingen grund til at føle sig langt væk fra familie og venner. Tillad din partner tiden til at vise alle følelser – at grine og græde, uden at se skævt til det.

hvis din partner skal flytte til udlandet for at være sammen med dig

Lær så meget som muligt om dit nye hjem

En af mine venner flyttede for nylig over på den anden side af jorden for at være sammen med sit livs kærlighed. Hvad der gjorde det nemmere for hende var, at hun havde fået muligheden for at besøge hans hjemby et par gange, at møde hans familie og venner, og at opbygge et lille netværk før hun til sidst tog springet. Hvis det ikke er en mulighed for din partner, kan du i stedet hjælpe ved at finde ud af så meget som muligt omkring dit land, dit sprog og de specielle traditioner og væremåder, om jobmuligheder og at få en bankkonto.

Frustrationer

Vær forberedt på store frustrationer i det nye land med bureaukrati og at finde ud af systemet i det hele taget. Hvis du er fra en by, hvor ting skete præcis til tiden, kan du føle dig noget hjælpeløs, hvis du flytter til et nyt land, hvor den generelle attitude er “mañana”. Giv din partner så meget information om reglerne vedrørende arbejde, opholdstilladelse og sundhedssystemet. Så vidt det er muligt, skal du sørge for at få alle de nødvendige dokumenter på plads, før din partner ankommer.

Få et job

Hvis du har mulighed for at arbejde med det samme, skal du bare kaste dig ud i det. Hvis du venter på at papirarbejdet går i orden, kan du I stedet arbejde frivilligt, så meget som muligt. Det handler ikke nødvendigvis kun om penge; det handler om at knytte nye venskaber med folk, der har samme interesser som dig. Se på hvordan du hjælper din partner i gang med det, og spørg gerne venner og familie, om de kender til nogle jobmuligheder.

Immigranter

De fleste lande har små fællesskaber af immigranter/udenlandske tilflyttere, og de får venner, uanset om det er tilflyttere fra Sydafrika, Australien, USA eller et sted i Europa.
Når vi taler om velkendte steder, så er det rart at have nogle omkring sig, der deler samme baggrund, kultur og traditioner, og giver dig en følelse af at være hjemme. Men lad ikke den lille cirkel blive din krykke. Sørg for at have venner, der inkluderer både de lokale og udenlandske tilflyttere.

Når børn er med i ligningen

I nogle tilfælde flytter din partner ikke over på den anden side, helt alene. Vedkommende har børn med, og vil gerne gøre det så nemt som muligt for dem. Sørg for, at de også har et fælleskab, hvor de kan få støtte. Introducer dem for deres nye kultur (og om muligt deres nye sprog) på en sjov og underholdende made, og lad dem blive involveret i nærmiljøet. Selvom børn hurtigt tilpasser sig, er det også meget traumatisk for dem, så hjælp dem, hvor du kan, med at etablere en rutine for dem, hjælp dem med at finde forskellige tilbud, klubber og andre aktiviteter, der vil hjælpe dem til at blive integreret det nye sted.

Elsk dit nye hjem

Du er måske flyttet på grund af kærlighed, men så snart honeymoon-perioden er ovre, og realiteterne rammer, begynder du måske at føle dig forrådt af din partner, jeres omgivelser og alle de fravalg, du blev nødt til at tage. Find dine egne grunde til at elske dit nye hjem, der ikke inkluderer din partner, lige fra arkitekturen og maden til attraktionerne og byens unikke charme.

Når alt kommer til alt, og selvom det måske kan virke nedslående, så er det også begyndelsen på et nyt spændende eventyr, når du flytter til et andet land med din soulmate, og det er også værd at huske på.

Besøg Next Love, den første datingside for singleforældre og fraskilte, for at find din næste store kærlighed i livet, hvor end de er henne i verdenen.